Βουκουρέστι

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι μία άκρως γοητευτική πόλη, όπου συνυπάρχουν δελεαστικά τα παλιά επιβλητικά κτίρια με τα νέα αρχιτεκτονικά οικοδομήματα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης κλέβει την παράσταση με τους πεζοδρομημένους δρόμους του, τις επιβλητικές εκκλησίες, τα wine bars, τα καλόγουστα καφέ και εστιατόρια, τις αντικερί και τα διάφορα εντυπωσιακά κτίρια. Πρόκειται για μία πόλη που αποκτά όλο και μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον και αποτελεί έναν νεοσύστατο προορισμό, ακριβώς λόγω των συναρπαστικών αντιθέσεών της. Μεγάλες πλατείες, πάρκα, βουλεβάρτα και παλάτια εναλλάσσονται συνεχώς, γεμίζοντας εικόνες και αναμνήσεις κάθε νέο, αλλά και παλιό επισκέπτη.

Βουκουρέστι

τιμή από 169€

1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28.04.2018

Αναχώρηση 03:30 το πρωί από τα Public. Μέσω Αλεξανδρούπολης συνεχίζουμε για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου. Έλεγχος συνόρων και είσοδος στη Βουλγαρία. Στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα. Είσοδος στη Ρουμανία από τη γέφυρα της φιλίας στο Δούναβη. Συνεχίζουμε για Βουκουρέστι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη βόλτα στην πόλη για αλλαγή χρημάτων και μια πρώτη βόλτα για ξεμούδιασμα και δείπνο ατομικά στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 29.04.2018

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση στις 07:00 για  τα θρυλικά Καρπάθια διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, άφιξη στην Σινάϊα, (φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών). Επίσκεψη στο πανέμορφο μοναστήρι του Καντακουζηνού και τα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον Πύργο του δράκουλα, στη πόλη Μπραν. Θα καταλήξουμε στην πόλη-στολίδι της Ρουμανίας το Brasov. Περιήγηση στην παλιά πόλη, στα τείχη και στην Μαύρη Εκκλησία. Επίσης μπορείτε να ανεβείτε με το τελεφερίκ στο λόφο ΤΑΜΠΑ ώστε να  έχετε μια πανοραμική θέα της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για αγορά. Γεύμα ατομικά. Αναχώρηση για το Βουκουρέστι.  Το βράδυ ελεύθεροι στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30.04.2018

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες της περιοχές της χώρας. Επίσης στην περιήγηση μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και την Ελληνική Εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, καθώς και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο Γεύμα ατομικά. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στο ιστορικό κέντρο ή προαιρετική διασκέδαση & διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 01.05.2018.ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πρόγευμα και στη συνέχεια  αναχώρηση για επιστροφή. Διέλευση συνόρων από τη «γέφυρα της Φιλίας». Στάση στο πανέμορφο Βελίκο Τάρνοβο, (δεύτερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στην ιστορία της) Φαγητό ατομικά . Αφιξη στα σύνορα Ορμενίου και είσοδος στην Ελλάδα.

                 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Περιλαμβάνει

  • Την μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας
  • 3 διαν/σεις στο Βουκουρέστι σε ξενοδοχείο κεντρικό RIN Grand Central 4**** με πρωινό
  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις βάση του προγράμματος.
  • Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Αρχηγό του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνει

                    Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, φιλοδωρήματα, ποτά και γενικώς ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.