Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε περιήγηση στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Πρώτη μας στάση θα είναι σε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Βουκουρεστίου, το περίφημο Μέγαρο του Κοινοβουλίου. Το παλάτι της Βουλής ή αλλιώς “Σπίτι του λαού” παραγγέλθηκε από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, τον δικτάτορα της Ρουμανίας και κατασκευάστηκε μεταξύ 1984-1997. Η κατασκευή του ξεκίνησε από το τρελό όνειρο του Τσαουσέσκου και έφτασε να γίνει το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη, 2ο μεγαλύτερο στον κόσμο.
Συνεχίζοντας θα δούμε το Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού, που όταν αποπερατωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος εν λειτουργία Ορθόδοξος Ναός στον κόσμο και το Ατενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, μοναδικό στο είδος του, με περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές στις οποίες βλέπουμε την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Κάθε ξύλινη κατασκευή έχει προέλευση από διαφορετική περιοχή της χώρας, αναπαριστώντας την ζωή στην ύπαιθρο. Μεταξύ των κτισμάτων μπορεί κανείς να θαυμάσει αγροτόσπιτα, ανεμόμυλους και εκκλησίες, ενώ οι πινακίδες που υπάρχουν σε αυτά, σας ενημερώνουν για τον τόπο προέλευσής και κατασκευής τους.
Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην πόλη, θαυμάζοντας τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, την στρατιωτική Ακαδημία, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το μουσείο του Πυροσβέστη κ.α.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε μόνοι σας στις λεωφόρους της πόλης και στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου.