Καλαμπάκα Μετέωρα Μύλος Ξωτικών

Εκδρομή στα Μετέωρα, στη Ελάτη και στο Μύλο Ξωτικών, Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνεια 2018 - 2019 Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το δέος των Μετεώρων. Ούτε οι άπειρες φωτογραφίες που προφανώς έχεις δει πολύ πριν ανέβεις στα δυσθεώρητα ύψη τους, ούτε οι διηγήσεις που μπορεί να έχεις ακούσει, ούτε καν η εικόνα τους την πρώτη φορά που την αντικρίζεις από μακριά. Αν από εκεί είναι μια φορά εντυπωσιακά, από κοντά είναι συγκλονιστικά.

Καλαμπάκα Μετέωρα Μύλος Ξωτικών

τιμή από 75€

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας 08:00. Στάση για ξεκούραση στη διαδρομή σε τοποθεσία που θα κρίνουμε καταλληλότερη. Αναχώρηση για τα Τρίκαλα, την πρώτη ψηφιακή πόλη της χώρας με το όμορφο κάστρο και το περίφημο ρολόι. Ελεύθερος χρόνος 1,5 ώρας για βόλτα και γεύμα σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόρια. Άφιξη στην Καλαμπάκα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Eλεύθεροι για βραδινό γεύμα της επιλογής μας και διασκέδαση στο Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα. Επιστροφή στην Καλαμπάκα και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΜΕΤΕΩΡΑ – MΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ – ΠΥΛΗ – ΕΛΑΤΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τον Ιερό Βράχο των Μετεώρων. Το γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων αποτελεί παγκόσμιο αξιοθέατο και μοναδικό μνημείο της φύσης. Θα δούμε τα μοναστήρια Βαρλαάμ και Αγίου Στεφάνου. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών. Το Μουσείο βρίσκεται στην Καλαμπάκα. Το Μουσείο Μανιταριών διαθέτει μια πλουσιότατη συλλογή. Αποτελείται από γλυπτά μανιτάρια κατασκευασμένα ένα προς ένα, διατηρώντας ταυτόχρονα απόλυτη ομοιότητα χρώματος, σχήματος και μεγέθους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη κωμόπολη της Πύλης (παλιότερα Πόρτα-Παζάρ) που βρίσκεται στην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας και το όνομά της οφείλεται στα δύο αντικριστά βουνά τον Κόζιακα και τον Ίταμο που διαχωρίζονται από τον Πορταϊκό ποταμό και σχηματίζουν μία φυσική μεγαλόπρεπη πύλη. Εκεί θα δούμε το λίθινο τοξωτό γεφύρι χτισμένο το 1.514 μ.Χ. Αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ελάτη, χτισμένο σε ένα κατάφυτο τοπίο από πλατάνια και έλατα σε υψόμετρο 900μ., απέναντι από τα Μετέωρα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση.

2 μέρες – τιμή: 75€

Αναχωρήσεις: 04/12 ,  11/12,   18/12

Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας. Μια διανυκτέρευση  στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής