Πόντος… το ταξίδι

ΜΠΟΛΟΥ- ΣΙΝΩΠΗ- ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ- ΜΠΑΦΡΑ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΦΑΤΣΑ-ΚΟΤΥΩΡΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΤΟΝΙΑ(ΠΑΡΧΑΡΙΑ)-ΑΜΑΣΕΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πόντος… το ταξίδι

τιμή από 595€

1η μέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ–ΜΠΟΛΟΥ  (750 χλμ)

Αναχώρηση από ……… και διαμέσου Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό. Περνώντας τη διηπειρωτική γέφυρα του Βοσπόρου μπαίνουμε στην Ασία. Άφιξη στο Μπολού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 16-7-2019  ΜΠΟΛΟΥ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ (500 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Καστάμονη. Εκεί θα επισκεφθούμε το κάστρο των Κομνηνών και θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για την Σινώπη, μια παραλιακή πόλη της Τουρκίας. Εκεί θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου θα δούμε το Παλακλάρ, το αρχαιολογικό μουσείο, τα ελληνικά σχολεία και στη συνέχεια θα γευματίσουμε στην παραλία ,στις απολήξεις των τειχών . Έπειτα συνεχίζουμε την διαδρομή μας με μια στάση στην Μπάφρα. Στο τέλος  θα καταλήξουμε για σήμερα στην Σαμψούντα(αρχαία Αμισό), μια παραλιακή πόλη της βόρειας Τουρκίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 17/7/2019 ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ

Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιήγηση της πόλης της Σαμψούντας. Θα επισκεφτούμε τη συνοικία της Αγίας Τριάδος, παλιά υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία: το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο. Επίσης , θα δούμε στην ελληνική γειτονιά τα αρχοντικά και την πλατεία Ρολογιού. Γεύμα εξ ιδίων. Το απόγευμα μας είναι ελεύθερο για να κάνουμε την βόλτα μας στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σαμψούντα – Φάτσα – Ορντού – Κερασούντα – Τραπεζούντα. (350χλμ)

Μετά το πρωινό περιήγηση της πόλης που είναι ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Στην συνέχεια δια μέσου Οινόης, Φάτσας άφιξη στα Κοτύωρα. Στην Ορντού, όπως ονομάζονται τα Κοτύωρα σήμερα, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Υπαπαντής, του Αγίου Νικολάου και την παλιά πλατεία. Γεύμα εξ’ ιδίων στην παραλία της πόλης.  Έπειτα θα περάσουμε να δούμε το Ιασώνειο Ακρωτήριο. Κατόπιν άφιξη στην φημισμένη για την παραγωγή κερασιών, Κερασούντα. Στάση για καφέ, ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ακολούθως μέσω Τρίπολης όπου θα δούμε το κάστρο με τα ερείπια της Ζωοδόχου Πηγής και, των γνωστών για τους Πόντιους χορευτές, Πλατάνων φτάνουμε στην ομορφότερη πόλη του πόντου, την Τραπεζούντα. Tην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Κομνηνών. Η Τραπεζούντα ιδρύθηκε το 756 π.Χ. από Ίωνες αποίκους και έμεινε Ελληνική για 2.678 χρόνια έως το 1922 όταν και αναγκάστηκε ο Ελληνισμός της να καταφύγει στην Ελλάδα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τραπεζούντα– Παναγία Σουμελά (90 χλμ.)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιοχή της Ματσούκα με το όρος Μελά από όπου πήρε και το όνομά του το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Επίσκεψη στη Μονή που ιδρύθηκε το 383 και γνώρισε μεγάλη ακμή την εποχή των Κομνηνών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αργυρούπολη(Κιουμουσχανέ) όπου ονομάστηκε έτσι, σαν τόπος αργύρου ,καθώς είχε πολλά μεταλλεία η πόλη την εποχή εκείνη. Επιστροφή στην Τραπεζούντα .Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (Ποντιόφωνα χώρια της Τόνιας)

Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιήγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από μουσείο της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της, το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, σήμερα Ατατούρκ κιόσκ. Στη συνεχεία αναχώρηση για τα ποντιόφωνα χώρια της Τόνιας, οπού οι κάτοικοι  μιλούν  την ποντιακή διαλεκτο. Εκεί θα πάμε στα ‘παρχάρια’ όπου γίνονται κάθε χρόνο ,τέτοια μέρα, οι εκδηλώσεις όλων των Ποντίων της κάθε περιοχής . Επιστροφή στην Τραπεζούντα .Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ιστορική Αμάσεια με τους λαξευτούς Τάφους των Μιθριδατων και που αποτέλεσε αφετηρία του Κεμαλ για την εθνική κάθαρση της Τουρκίας. Η Αμάσεια ήταν πατρίδα του Αρχαίου Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα. Την πόλη διασχίζει ο Ιρι ποταμός.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διαν/ση.

8η μέρα: ΑΜΑΣΕΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Σίγουρα μια επίσκεψη στην πόλη είναι φορτισμένη με μνήμες και συναισθήματα για όλους τους Έλληνες. Ελεύθερος χρόνος στην Πόλη.  Διανυκτέρευση

9η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (460 χλμ)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την μέρα μας με την επίσκεψη μας στο οικουμενικό πατριαρχείο. Στη συνέχεια ακολουθεί η Αγιά Σοφιά, ο Κολοσσιαίων διαστάσεων ναός που αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών και σημείο αναφοράς της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε με τον ιππόδρομο και στην συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 595

*Η σειρά των ξεναγήσεων/περιηγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς να παραλειφθεί τίποτα.

 

Το γραφείο μας προσφέρει :

  • Όλες τις μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις βάση του προγράμματος.
  • Τις 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** αστέρων.
  • Ημιδιατροφή(πρωί-βράδυ)σε όλες τις πόλεις εκτός Κωνσταντινούπολης.
  • Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την AXA Ασφαλιστική & Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνει:

1) Τα mini-bus (χρέωσης 8€) με τα οποίο θα ανεβούμε στα ‘παρχάρια’.

2) Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.