Πάσχα Γιάννενα Ζαγοροχώρια

Πάσχα Γιάννενα Ζαγοροχώρια

τιμή από 215€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ +55€

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΡΑΜΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – Περιήγηση στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ (270 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία µας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Πρώτη στάση στο Πέραμα, όπου θα επισκεφτούμε το φημισμένο του σπήλαιο και συνεχίζουμε για το Μπιζάνι, όπου βρίσκεται το μοναδικό μουσείο του Βρέλλη, με τα κέρινα ομοιώματα. Άφιξη στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, περιήγηση της πόλης, όπου θα επισκεφτούμε, προαιρετικά, με καραβάκι, το νησάκι της  Κυρά-Φροσύνης, στη λίμνη Παμβώτιδα. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό έκτασης 350 στρεμμάτων, χτισμένο με πέτρα, με γραφικά δρομάκια, μαγαζάκια με δείγματα λαϊκής τέχνης και καφενεία με παραδοσιακά Γιαννιώτικα γλυκά. Θα επισκεφτούμε τη Μονή Αγίου Παντελεήμονος, στα κελιά του οποίου σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλή Πασά, όταν αυτός προσπάθησε να διασωθεί από την πολιορκία του Χουρσίτ Πασά. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ –ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ– ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ–ΓΙΑΝΝΕΝΑ (130 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τα γνωστά Ζαγοροχώρια. Πρώτη μας στάση στο Μονοδένδρι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, που είναι χτισμένο στη χαράδρα του Βίκου. Συνεχίζουμε για το Τσεπέλοβο.Χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 1.000 μέτρα και το μεγαλύτερο από τα 44 χωριά του Ζαγορίου, βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου της βόρειας Πίνδου.Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πετρόχτιστων αρχοντικών του σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του βουνίσιου τοπίου του το κάνουν ένα κόσμημα για τα Ζαγοροχώρια. Επιστροφή στα Γιάννενα. Ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση της Λειτουργίας της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ (100 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Μέτσοβο, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ και βόλτα. Χτισμένο αμφιθεατρικά στις κατάφυτες πλαγιές της Πίνδου, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων,το εντυπωσιακό αυτό χωριό είναι από μόνο του σπουδαίος-και όχι μόνο- προορισμός. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στα Γιάννενα, Πασχαλινό γεύμα και στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στη πόλη.

4η ημέρα: ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΚΑΛΠΑΚΙ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (385χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα με το φημισμένο γεφύρι της. Χρόνος για να γνωρίσουμε την ιστορική πόλη. Αναχώρηση για τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το ομώνυμο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία. Το όνομα της μονής προέρχεται από της μολύβδινες πλάκες που αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες σκέπαζαν παλιά το καθολικό της. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην πόλη μας.

Επιβάρυνση μονοκλίνου +70€

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής